Biserica ortodoxă
Puținii români care au fost până în anul 1918 nu au avut nici școală și nici biserică în localitate. Dorința de a avea biserica lor s-a împlinit mult mai târziu. După unirea din 1918 oamenii din Tãlmaciu trebuiau să meargă la biserica ortodoxă din satul Tălmacel, dar odată cu construirea școlii se amenajează și o mică capelă în incinta acesteia.
În anul 1937 mitropolitul Nicolae Bălan le numește un preot stabil, în persoana părinetelui Ioan Branea, original din satul Boița.Efortul depus de preot împreună cu generozitatea puținilor locuitori de etnie română a dus la întocmirea devizului lucrarii pentru noua biserica prin arhitectul A. Cernea din Sibiu. Lucrarile noii biserici incep in 1938, a urmat o pauza, iar in anul 1941, cu ajutorul domnului Alexandru Stefanescu, directorul de atunci al Romanofirului, se ridica acoperisul, se termina finisarile, zugravitul exterior si interior, iar la 15 august 1942 biserica cu Hramul “SF.Nicolae” este sfintita de mitropolitul Ardealului dr.Nicolae Balan. Biserica este construita in stil bizantin, este asemanatoare cu catedrala Sfanta Sofia din Constantinopol si cu catedrala mitropolitana din Sibiu.
Biserica a fost pictata de pictorul Ioan Cazila din Sibiu, si este dotata cu doua clopote.Actualmente populatia ortodoxa este majoritara, din anul 1991 , in oras exista doua parohii, iar o a doua biserica este in plina constructie. Slujitori in cele doua parohii sunt preotul Ilie Gusan – Parohia nr. 1 si preotul Rusu Simion – Parohia nr. 2
BISERICA ORTODOXĂ NOUĂ
BISERICA EVANGHELICĂ
BISERICA ORTODOXĂ DIN TĂLMĂCEL
BISERICA CREŞTINĂ DUPĂ EVANGHELIE